Leonidas - Ciocolată Belgiană / Cadouri ciocolată / Idei de cadouri de 1 Martie – îmbină frumosul cu gustul desăvârșit cu un Mărțișor dulce

Idei de cadouri de 1 Martie – îmbină frumosul cu gustul desăvârșit cu un Mărțișor dulce

Venirea primăverii se împletește în cel mai frumos mod cu două sărbători: 1 și 8 Martie, care sunt sărbătorite în fiecare an cu simbolul lunii al cărei nume îl poartă și anume Mărțișorul. Acum câțiva ani, acesta era oferit sub forma unei bijuterii create special pentru aceste ocazii, însă în ultima vreme a început să ia mai multe forme.

Ideile cadourilor inedite de 1 Martie au apărut ca urmare a diversificării produselor disponibile pe piață dedicate acestei sărbători, însă și pentru că dacă la început mărțișorul era oferit doar femeilor din familie, în prezent el este dat ca simbol al aprecierii și altor doamne și domnișoare, chiar și copiilor. De aceea, una dintre cele mai iubite forme ale sale sunt dulciurile.

Mai jos, poți descoperi ce idei de cadou pentru Mărțișor poți alege pentru femeile din familie, dar și pentru colege de serviciu, copii și chiar bărbați sub forma unor daruri dulci care să creeze emoție.

Cuprins:

 1. Idei de cadouri de 1 Martie – cum alegi dulciurile de Mărțișor?
 2. Idei de cadou de Mărțișor – cui poți oferi daruri dulci de 1 Martie?
  • 2.1. Idei de cadouri de Mărțișor pentru femei – daruri pentru doamne și domnișoare delicate
  • 2.2. Idei de Mărțișoare dulci pentru copii
  • 2.3. Idei de Mărțișor pentru bărbați – cadouri inedite pentru tată, frate, soț sau iubit

1. Idei de cadouri de 1 Martie – cum alegi dulciurile de Mărțișor?

Primăvara este unul dintre cele mai frumoase anotimpuri, iar prima lună a sa este dedicată celor mai delicate ființe de pe Pământ, femeilor. De aceea, atunci când te gândești la cadouri pentru martisor, dulciurile sunt o idee potrivită, acestea fiind la fel de delicate ca și cele cărora le sunt dăruite. Dar cu atât de multe opțiuni, probabil că dorești să faci diferența între produsele consumate în mod curent și cele oferite drept dar cu o ocazie atât de specială.

Alegerea cadourilor de 1 Martie se poate baza pe mai multe criterii, chiar și atunci când alegi un mărțișor dulce. Așadar, iată la ce ar trebui să fii atent sau atentă:

 • alege cadourile dulci în funcție de persoana căreia i le vei oferi;
 • optează pentru ambalaje premium, cu ajutorul cărora să faci distincția între un produs oferit drept desert într-o zi obișnuită și un cadou de 1 Martie;
 • întotdeauna alege produse de calitate, cum sunt pralinele simple sau cu diverse creme delicate.

Dacă te întrebi de ce ai oferi un cadou dulce de Mărțișor unei persoane dragi, ai o mulțime de motive pentru a face această alegere, însă cel mai important este că un asemenea dar este foarte delicat și exprimă esența feminității: dulceața. 1 Martie, însă, nu mai este o zi dedicată doar femeilor, astfel că și copiii și bărbații se pot bucura de această sărbătoare tradițională.

Alegerea cadourilor pentru 1 Martie poate pleca de la mai multe idei, însă este bine să ții cont de câteva aspecte foarte importante, indiferent cui vrei să le dăruiești. Printre acestea:

 • faptul că Mărțișorul este o sărbătoare simbolică, așadar, cadourile foarte scumpe nu își au locul cu această ocazie;
 • anumite tipuri de cadouri sunt oferite în fiecare an, astfel că este recomandat să eviți această repetiție alegând și alte daruri, dulciuri precum pralinele fiind o idee bună datorită varietății existente;
 • dulciurile sau deserturile sunt o idee potrivită de cadou de 1 Martie atât pentru persoane apropiate cum sunt mama, sora sau cea mai bună prietenă, însă și pentru colegele de birou și chiar personalului didactic, precum educatoarei și/sau învățătoarei copilului;
 • o cutie de praline poate fi oferită atât de o femeie, cât și de un bărbat drept mărțișor.

Un alt avantaj al acestei idei de cadou de 1 Martie este că și dacă unei persoane nu îi plac dulciurile, acestea fie vor fi date mai departe, fie vor fi consumate de un apropiat al persoanei care le-a primit, așadar, nu este un dar irosit.

2. Idei de cadou de Mărțișor – cui poți oferi daruri dulci de 1 Martie?

Unul dintre avantajele vremurilor moderne este că anumite tipare sau tradiții nu mai trebuie respectate întocmai, astfel că și de 1 Martie nu doar femeile pot fi sărbătorite, ci și alte persoane dragi lor, cum ar fi bărbați precum tatăl, fratele, soțul sau iubitul și chiar copiii. Iar atunci când vine vorba despre Mărțișoare dulci, cei din urmă vor fi cei mai încântați.

Dulciurile sunt de câțiva ani o idee nemaipomenită de cadou de Mărțișor, mai ales că unele sunt create special pentru această ocazie, având chiar forme speciale. Acestea, însă, nu sunt potrivite oricui. Dar cui pot fi oferite pralinele și ciocolata drept dar de 1 Martie? Unul dintre cele mai bune răspunsuri este iubitorilor de deserturi, mai ales că aceștia nu sunt puțini. Concret, iată cui i se potrivește acest tip de cadou:

 • femeilor, indiferent că este vorba despre mama, colega de serviciu, educatoarea sau învățătoarea copiilor, dar și prietenei celei mai bune, dacă ești femeie;
 • iubitei sau soției, dacă ești bărbat;
 • copiilor, indiferent că sunt băieți sau fete, mai ales că cei mici sunt cei mai mari iubitori de cadouri dulci;
 • bărbaților care apreciază rafinamentul unor dulciuri de calitate atunci când sunt oferite de femei.

Bineînțeles că în materie de cadouri pentru bărbați de 1 Martie un dar dulce poate fi acompaniat sau completat de alte atenții care să emane mai multă masculinitate, cum ar fi o sticlă de băutură la fel de rafinată ca un desert premium.

2.1. Idei de cadouri de Mărțișor pentru femei – daruri dulci pentru doamne și domnișoare delicate

Dacă nu există deja, una dintre zicalele care ar trebui inventate este că dulciurile au fost create ca o expresie a delicateții femeii, acesta fiind unul dintre cele mai bune motive pentru a fi oferite drept cadouri de 1 Martie acestora. De ce cu această ocazie? Deoarece aceasta este una dintre zilele din an în care este sărbătorită femeia și feminitatea.

Cui sunt potrivite ideile de cadouri dulci de 1 Martie din rândul femeilor? Tuturor, începând de la cele mai apropiate și până la cunoștințe, mai ales că în cazul celor din urmă sunt foarte potrivite ca un dar formal. Dar sub ce formă pot fi ele dăruite? Din fericire, există mai multe variante din care le poți alege pe cele care ți se pare că se potrivesc persoanei sau persoanelor care urmează să le primească.

Cum stabilești care sunt cele mai bune idei de mărțișoare pentru femei? În primul rând, depinde dacă ești femeie sau bărbat, iar în cel de-al doilea, care este relația cu cele cărora le vei oferi cadourile.

Luându-le pe rând, poți începe cu femeile dragi din viața ta, astfel ce poți dărui mamei, surorilor, soției său iubitei de 1 Martie? Iată câteva idei ,,dulci’’ de mărțișoare:

 • pralinele;
 • ciocolata;
 • ceaiul sau cafeaua, în funcție de preferințele acestora;
 • alte specialități, precum dulceața de calitate.

Toate acestea sunt idei de cadouri minunate de Mărțișor pentru cele mai dragi dintre ființele din viața ta, indiferent că ești femeie sau bărbat. De ce? Deoarece, un dar de 1 Martie trebuie să fie în primul rând un simbol și nu un obiect foarte costisitor, mai ales dacă urmează să primești la rândul tău un cadou. Așadar, specialitățile dulci sunt foarte potrivite pentru mamă, soră, iubită sau soție. Pentru un efect cu adevărat plăcut, poți alege cutii pentru cadouri în diverse forme, pentru a personaliza mărțișoarele.

În cazul femeilor, pe lista selectă a celor care pot să primească un cadou delicat și feminin precum tabletele de ciocolată sau pralinele sunt și cele mai bune prietene, mai ales dacă le plac dulciurile.

Tot din categoria femeilor cărora le poți oferi astfel de cadouri dulci cu ocazia zilei de 1 Martie sunt și colegele de birou, educatoarea copilului sau a copiilor sau învățătoarea acestora. Pentru acestea, poți opta pentru cutii cu praline sau de cafea și ceai așezate în ambalaje deosebite, cărora le poți alătura și un mărțișor, pentru a respecta tradiția. Acestea sunt variante simple, dar elegante de daruri apreciate de toată lumea.

Ca bărbat, alegerea unor cadouri de 1 Martie pentru colege din rândul deserturilor speciale va denota un bun gust desăvârșit, însă este bine să acorzi atenție unui detaliu foarte important: calitatea ciocolatei. Întotdeauna optează pentru produse premium, obținute din ingrediente atent selecționate pentru o aromă deosebită, precum este ciocolata belgiană.

Principiul calității este cel mai important indiferent de ideile de cadou de 1 Martie pentru orice femeie, mai ales că se spune că acestea și copiii se pricep cel mai bine la deserturi.

2.2. Idei de mărțișoare dulci pentru copii

Conceptul conform căruia doar femeile pot primi cadouri de Mărțișor începe să apună încet-încet sau, mai bine zis, să se extindă și asupra copiilor. Pentru aceștia ce ar fi mai potrivit decât niște dulciuri de calitate și create din ingrediente bine alese?

Pralinele și tabletele de ciocolată sunt idei grozave de mărțișoare pentru toți copiii, indiferent că sunt fete sau băieți, mai ales dacă sunt de vârstă mai mică. Acestea pot fi alese în mono porții care nu sunt nici prea mari, nici prea mici, fiind ideale ca desert.

Alte idei de cadou de Mărțișor pentru copii pot fi alese și în funcție de vârsta acestora, astfel că o delicatesă din rândul deserturilor poate fi însoțită de un mărțișor clasic în cazul fetelor și de un obiect decorativ, precum un breloc sau altceva asemănător, dar simbolic pentru băieți.

În afara acestora, și bărbații merită cadouri de 1 Martie, mai ales că tradiția ,,le impune’’ doar lor să facă astfel de daruri. Așadar, dacă dorești să schimbi puțin această concepție, le poți mulțumi băieților mai mari din viața ta prin intermediul unor daruri simbolice de Mărțișor.

2.3. Idei de Mărțișor pentru bărbați – cadouri inedite pentru tată, frate soț sau iubit

Cu toate că ideea generală care circulă prin lume este că bărbaților nu le plac dulciurile foarte mult sau chiar deloc, există totuși și excepții, astfel că acestea pot fi totuși un cadou potrivit pentru 1 Martie pentru ei.

Pralinele sau ciocolata pot fi idei excelente de cadouri de Mărțișor pentru tată, frate iubit sau soț, însă la fel de bine, dacă acestora nu le plac prea mult asemenea produse, o alternativă sunt băuturile precum vinul și prosecco sau de alt tip, în funcție de preferințele fiecăruia. Atunci când optezi pentru daruri dulci, este bine să știi că poți alege ca acestea să fie ambalate în cutii cadou cu personalitate, astfel încât să fie masculine și elegante, exact ca un bărbat rafinat care apreciază un cadou deosebit.

Ce alte idei de cadouri de 1 martie pentru băieți mai ai la îndemână, mai ales dacă ești femeie? Depinde dacă alegi cadoul de 1 Martie pentru soț sau iubit, astfel că în cazul unei relații de lungă durată, poți opta și pentru daruri puțin mai costisitoare sau care să țină de pasiunile și hobby-urile sale, cum ar fi un voucher pentru o experiență sau pentru a-și cumpăra un produs pe care și-l dorește.

Pe lista de cadouri pentru un iubit cu care nu ești de foarte mult timp, se pot regăsi, pe lângă o sticlă de vin:

 • un set de pahare pentru vinul respectiv;
 • un obiect personalizat, dar nu foarte costisitor, precum un stilou;
 • o veioză sau lampă pentru birou;
 • un termos, dacă este pasionat de ieșirile în natură, de exemplu.

La fel ca și în cazul femeilor, cadourile de 1 Martie pentru bărbați este recomandat să fie simbolice pentru a păstra un echilibru între această sărbătoare tradițională și o aniversare mai deosebită, cum este o zi de naștere, de exemplu, când poți dărui un obiect mai valoros.

În concluzie, sunt dulciurile idei bune de cadouri de 1 Martie? Cu siguranță că da și din mai multe motive chiar. Delicatesele dulci sunt unul dintre cele mai simple, dar rafinate daruri de Mărțișor nu doar pentru femei, ci și pentru copii și chiar bărbați, care merită la fel ca doamnele și domnișoarele să se bucure de această sărbătoare. Fie că optezi pentru praline sau tablete de ciocolată, fie pentru o sticlă de băutură rafinată, alege întotdeauna variante de calitate, premium, precum și ambalaje frumoase pentru a oferi un dar special și minunat la fel ca persoana căreia îi este destinat.  

0
  0
  Coșul tău
  Coșul este gol