Leonidas - Ciocolată Belgiană / Recomandări Leonidas / De ce sunt pralinele belgiene unice

De ce sunt pralinele belgiene unice

boutique3
Așa cum ți-am promis, continuăm excursia noastră în lumea fascinantă a ciocolatei cu o poveste mai puțin cunoscută despre pralinele belgiene.

Ce le face cu adevarat unice, care este diferența între acest tip de praline și delicatesele cunoscute sub același nume din Franța sau Statele Unite, de exemplu?

Deosebirea nu e dată doar de gust sau consistență ci, mai ales, de ingrediente.

În timp ce pralinele din Franța sunt pe bază de migdale sau alune caramelizate, fără ciocolată, pralinele belgiene conțin un miez moale și un invelis crocant de ciocolată. Cât despre cele din Statele Unite, acestea au o consistență cremoasă și conțin zahăr, migdale și unt.

În plus, majoritatea producției de praline belgiene este înca realizată artizanal. Asta se datorează “obsesiei” belgienilor pentru rețetele proprii, locale, cu ingrediente de calitate, dar și faimei pe care și-au creat-o, de-a lungul timpului, la nivel mondial.

Principalul motiv pentru care pralinele Leonidas pastrează savoarea pură de cacao este faptul că la prepararea lor este folosit 100% unt de cacao pur.

Pentru a preveni alterarea pralinelor (și a produselor de ciocolată, în general), a fost impusă, încă din 1884, o lege specială de producție: minimum 35% unt pur de cacao, iar uleiurile vegetale au fost interzise. Pralinele care nu respectă acest proces nu pot fi denumite “Belgium chocolates”.

Belgia deține peste 2000 de ciocolaterii pe teritoriul său. Se spune, de altfel, că fiecare sat belgian are ciocolateria lui. Produsul-vedeta vândut a rămas pralina.

Dacă într-un articol precedent îți povesteam despre pralina Manon Cafe, a venit rândul unei alte praline vedetă Leonidas, de data asta cu cremă pralinată. Este vorba de Noisette Masquee, pe care o găsești în trei variante (ciocolată albă, neagră și cu lapte).

Sub un exterior în relief, din ciocolată neagră sau ciocolată cu lapte, vei descoperi gustul puternic al cremei pralinate pure și o alună întreagă. Noisette Masquee cu ciocolată albă, a cărei formă amintește de munții acoperiți cu zapadă. După prima mușcatură vei descoperi compoziția moale și gustul dulce al cremei pralinate, care se îmbină perfect cu aluna întreagă.

0
    0
    Coșul tău
    Coșul este gol