Răsfăț pentru simțuri

IMG_1032_2

Scrisoare către viitorul ciocolatier,

Dacă ai ajuns până la acest articol e clar că avem o pasiune comună: ciocolata belgiană. Experiența Leonidas, pe care o trăiesc de șapte ani, mă îndeamnă să îți împărtășesc tot ce am aflat despre acest miracol al simțurilor. Pentru că pralinele Leonidas nu înseamnă doar gust, ci implică și celelalte simțuri: vedere, atingere, auz, gust și miros.

Printre multe altele, în acești șapte ani am aflat că fiecare pralină trebuie să fie netedă și strălucitoare, iar mirosul ei de zahăr trebuie să fie discret. O ciocolată perfectă trebuie să se sfărâme când muști din ea.

Daca o pralină începe să ți se topească în mână înainte să muști din ea, este un semn al conținutului ridicat de unt de cacao, un semn foarte bun. Dupa cum probabil știi, de peste 110 ani, Leonidas își produce pralinele din cele mai bune ingrediente, fără grăsimi vegetale, folosind numai ciocolată din unt de cacao pur pentru înveliș și umplutură. Afirmația că “Leonidas înseamnă 100% unt pur de cacao … și 100% calitate” e mai adevarată ca niciodată.

Dar să continuăm experiența senzorială Leonidas. Trebuie să lași pralinele să se topească în gură. După două sau trei mușcături, ar trebui să se elibereze a doua aromă din umplutură. Ultimul pas este să împingi ciocolata spre cerul gurii, pentru ca aroma să persiste.

Mai presus de orice este să savurezi pralina.

Una dintre favoritele mele este Manon Café. Sub crusta de ciocolată, Manon Café ascunde o armonie desăvârșită a gustului prin crema sa de unt cu aromă de cafea, deasupra unui strat de cremă pralinată, împreună cu o alună întreagă.

Te aștept într-un articol viitor pentru o nouă incursiune în fascinanta lume a pralinelor Leonidas.

0
    0
    Coșul tău
    Coșul este gol