Leonidas - Ciocolată Belgiană / Praline belgiene / Ciocolată neagră, cu lapte, albă, care sunt diferențele?

Ciocolată neagră, cu lapte, albă, care sunt diferențele?

Ciocolata… o mușcăm, o bem, o gătim, dar mai presus de toate, o savurăm! Unii preferă ciocolata neagră, alții înclină spre cea albă sau cu lapte. Dar știți diferitele tipuri de ciocolată și specificul lor? Ciocolata și pralinele Leonidas conțin 100% unt de cacao, ingrediente proaspete (nu congelate), cacao sustenabilă și nu conțin ulei de palmier. Sortimentele noastre oferă o multitudine de arome, pentru toate gusturile!

Neagră sau cu lapte

Ciocolata neagră, care mai este cunoscută drept ciocolată amăruie, dark, bitter sau chiar pură, trebuie să conțină minimum 35% cacao (pastă și unt de cacao), dar de cele mai multe ori aceasta conține 70% sau chiar 85% cacao. Ciocolata neagră este un amestec de masă de cacao, unt de cacao și zahăr, dar conține mai puțin zahăr decât celelalte tipuri de ciocolată și este bogată în lipide (furnizate de pasta și untul de cacao).

Ciocolata cu lapte este realizată din cacao, unt de cacao, lapte praf și zahăr. La acest amestec, ciocolatierii adaugă cu plăcere o notă de vanilie. Ca și în cazul ciocolatei negre, conținutul de cacao este reglat și începe de la minimum 25%. Ciocolata cu lapte este mai puțin grasă decât ciocolata neagră și este mai dulce.

Ciocolata neagră este folosită deseori în realizarea prăjiturilor, pentru produse de patiserie și cofetărie, în timp ce ciocolata cu lapte se consumă ca atare. Într-adevar, laptele pe care îl conține îi poate face gătirea mai dificil de controlat.

… albă sau blondă

Ciocolata albă este ciocolată adevărată sau nu, există o dezbatere în ceea ce privește acest tip de ciocolată! Ciocolata alba nu conține pastă de cacao. Este realizată din unt de cacao, lapte și zahăr la care se adaugă adesea diverse arome, cum ar fi vanilia. Este ușor mai fadă din cauza absenței pastei de cacao și este adesea umplută cu diverse creme și arome.

Note bogate de caramel, ciocolata blondă este o ciocolată care afișează un gust de smântană ușor sărată. Are o dulceață asemănată cu gustul biscuiților. O culoare de chihlimbar cu tonuri aurii. O ciocolată care este atât intensă, și are echilibrul potrivit între zahărul și laptele caramelizat. Gustul auriu al copilăriei.

Umpluturi și alte delicatese

Apropo de delicatese, așa-numita ciocolată de menaj este cea folosită ca materie primă pentru toate rețetele de ciocolată. Compusă din cel puțin 35% cacao și minimum 31% unt de cacao, aceasta este mai fluidă și face astfel posibilă acoperirea prăjiturilor, torturilor cu un strat subțire și aromat de ciocolată.

Indiferent de tipul de ciocolată, ciocolata și pralinele pot fi umplute cu mai multe ingrediente și arome. Ne gândim în mod tradițional la fructe uscate, nougat și biscuiți, dar pentru cele mai puțin clasice, oferim umpluturi mult mai originale precum fructul dragonului și Yuzu, hibiscus și mac, căpșune lși rubarbă și multe altele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0
    0
    Coșul tău
    Coșul este gol