Leonidas - Ciocolată Belgiană / Recomandări Leonidas / Visul unei zile de vară: fructele și ciocolata

Visul unei zile de vară: fructele și ciocolata

Praline-fructe-3

Cunoști probabil părerea mea: ciocolata de calitate se poate consuma indiferent de sezon! Da, chiar și vara, atunci când mulți se feresc de ciocolată. Chiar și pe malul mării! Cine spune că vara este prea cald pentru ciocolată nu are prea multă imaginație.

Și chiar în aceste săptămâni este vremea lor: a cireșelor, vișinelor, căpșunilor, zmeurei și altor nebunii de vară. Fructe dulci-acrișoare, roșii, răcoritoare, irezistibile.

Iar ciocolata pare că a fost făcută pentru a intra în acest dans…

Dincolo de gusturi și senzații te-ai obișnuit să vorbesc și despre “detaliile tehnice”. Asta și pentru a argumenta că ciocolata de calitate nu este rezultatul întâmplării, ci a unor procese „chimice” desăvârșite în perioade lungi de timp de către marii ciocolatieri.
Praline-fructe-2

De ce se completează atât de bine căpșunile cu ciocolata?

În primul rând, nu orice ciocolată se potrivește cu aceste fructe. De cele mai multe ori avem nevoie de ciocolată neagră, cu conținut scăzut de zahăr și – bineînțeles – unt de cacao pur 100%. Dulcele-acrișor aromat pe care ni-l redă căpșuna contrastează perfect cu duritatea unei ciocolate cu gust intens amărui. Se pun una pe cealaltă în valoare.

Cu cât fructele sunt mai dulci, cu atât le putem savura împreună cu o ciocolată și mai dark. Cireșele, de exemplu – mai ales cele însiropate – sunt cu adevărat înnobilate de o ciocolată întunecată, simplă, fără alte adaosuri. 2 gusturi intense, opuse, care se completează perfect.

Praline-fructe

Așadar, fructele de vară se pot asocia ciocolatei în starea lor naturală. Dar nu exclusiv. Iar aici își fac apariția minunatele praline.

Crema de fructe este perfecționarea relației dintre ciocolată și fructele de sezon: căpșuni și rubarbă, cremă de cireșe, pepene roșu, piersică (Irrésistible Strawberry-Rhubarb, Cherry, Wild Peach și Melon Irrésistibles).

Interesant este cum ciocolatierii Leonidas au depășit granițele combinației ciocolată neagră – fructe. Crema de fructe din pralinele de mai sus sunt învelite de ciocolată cu lapte sau chiar albă. Înveliș ferm de ciocolată, cremă aromată și catifelată, senzație răcoritoare. Eu spun că se potrivește oricărui sezon estival.

În final, să nu uităm de consacratele praline Cerise Emballee, Coeur raspberry (pe care am mai recomandat-o și cu alte ocazii, potrivită mai degrabă primăvara) și Cerisettes.

Ultima dintre acestea o să te uimească prin contrastul pe care vișina dulce-acrișoară scăldată în lichior îl are față de crusta de ciocolată neagră. „Gustul îndrăzneț al plăcerii pure”.

Încă mai crezi că ciocolata nu se consumă vara?

Ion Codreanu – John, cum îmi spun prietenii – si sunt reprezentant oficial al Leonidas în România fiind implicat în businessul cu praline premium de peste 7 ani. Sunt pasionat al lucrurilor de calitate si tată a 2 copii,  un fin cunoscător al pieței în care activez. Mă poți citi ocazional în presa de business și pe acest blog, dar ma vei găsi și la ciocolateria Leonidas Beller unde îți voi face personal recomandări din minunatul univers Leonidas.

0
    0
    Coșul tău
    Coșul este gol