Leonidas - Ciocolată Belgiană / Ciocolata belgiană, o specialitate de renume mondial!

Ciocolata belgiană, o specialitate de renume mondial!

Se spune că ciocolata belgiană este cea mai bună din lume! Și această reputație este bine-meritată deoarece calitatea și know-how-ul Maeștrilor Ciocolatieri belgieni sunt recunoscute atât în țară, cât și în străinătate. Belgia este astfel o țară a ciocolatei, iar dacă cunoaștem tradiționalele praline și alte tablete, ciocolata belgiană se prezintă sub mai multe forme, care mai de care mai creative.

Ciocolata belgiană Leonidas – un deliciu pur!

Ciocolata belgiană a devenit, de asemenea, o certitudine atunci când vine vorba de a vă face plăcere sau de a vă răsfăța. Fie că este sub formă de praline, trufe, tablete, mini-ouă de Paște, întinsă pe clătite la lumina lumânărilor, sub formă tartinabilă, figurine sau ciocolată de pus sub brad, toate ocaziile sunt perfecte pentru a savura o ciocolată belgiană delicioasă. Și dacă, în plus, este sustenabilă și responsabilă din punct de vedere etic, așa cum este cacaua folosită de Leonidas, cu atât mai bine!

Ciocolata belgiană – înapoi la origini

În 1635 a apărut cacao pe teritoriul belgian, și mai precis în Gent, când coloniștii spanioli care se întorceau din „Lumea Nouă” au făcut-o cadou Abației din Baudelo. O legendă spune că în 1649, în trecerea prin Belgia, primarul din Zurich a gustat o ceașcă de ciocolată caldă la Bruxelles și că, sedus, a decis să exporte rețeta în Elveția. Amuzant, când știi că această țară este principalul concurent al ciocolatei belgiene. Folosit în principal pentru prepararea băuturilor calde, a durat aproape două sute de ani până să fie folosit de un farmacist pentru a-și acoperi medicamentele amare și pentru a facilita ingestia lor. Nepotul său, bine inspirat de inovația bunicului său, a creat prima pralină și a inventat povestea care durează și astăzi! De-a lungul anilor, cercetărilor și inspirației de la meșteri, pralinele s-au diversificat. La Leonidas, suntem deosebit de mândri că suntem la originea celebrei praline Manon, care este acum apreciată în întreaga lume.

Ciocolata belgiană – calitate inegalabilă

Succesul ciocolatei belgiene se bazează pe mai multe criterii obiective, primul fiind selecția ingredientelor. Lucrul cu boabele de cacao care au fost riguros alese și cultivate conform regulilor artei și cu respect pentru fermieri și fermierii de cacao este garanția ciocolatei belgiene cu arome unice. Boabele de cacao folosite in Belgia au o calitate superioară deoarece sunt alese în funcție de locul de origine al recoltării și de modul de prelucrare a acestora. În timpul prăjirii, acestea sunt măcinate până la 12 microni, așa cum precizează reglementările oficiale. Cu toate acestea, multe țări efectuează o măcinare mai grosieră, reducând astfel calitățile gustative ale ceea ce va deveni cacao. Ultimul criteriu este acela al conținutului minim de cacao folosit pentru a califica o pralină de ciocolată. În timp ce rata minimă este de 35%, în Belgia este mai mult de 43%. Oamenii care lucrează cu ciocolata belgiană sunt artiști, iar lucrările lor înveselesc inimile gurmande ale copiilor și ale adulților.

0
Mai ai nevoie doar de 195.00 lei pentru transport GRATUIT!
    0
    Coșul tău
    Coșul este gol