Leonidas - Ciocolată Belgiană / Blog / „Ne dați ori nu ne dați?” Ciocolată belgiană de Halloween

„Ne dați ori nu ne dați?” Ciocolată belgiană de Halloween

Lasă-te bântuit de produsele noastre de Halloween!
Cu biluțele noastre de Halloween din ciocolată, dovleceii de marțipan și lollipop-ul dovlecel, fii sigur că vei întoarce capetele micilor vizitatori pe 31 octombrie. Micuții sunt gata să se costumeze în monștrii, vampiri, fantome, vrăjitoare, schelete, mumii, zombie sau alte personaje, pentru a porni în căutarea dulciurilor!

„Trick or Treat” sau „Ne dați ori nu ne dați”? Biluțele noastre delicioase de Halloween din ciocolată îi vor face pe cei mici să tremure de încântare! Biluțele din ciocolată belgiană, cu sugar-pop și cremă pralinată sunt teribil de delicioase!

Grăbește-te și alege produsele de Halloween preferate online: www.ciocolatabelgiana.ro sau vino în ciocolateriile noastre și lasă-te „bântuit” de aromele delicioase ale produselor de Halloween!

Dacă te pregătești de o petrecere tematică, la birou, la școală sau cu prietenii ori familia, atunci alege produsele tematice, de Halloween, perfecte pentru petreceriile din seara de Halloween!

Top 5 produse de Halloween recomandate pentru sărbători tematice la birou, la școală sau acasă:

Dovleac Halloween

Dovleacul din ciocolată umplut cu praline va fi atracția serii de Halloween, dacă organizați un party tematic la birou!

Rigleta Halloween

Rigletele de Halloween sunt perfecte dacă vrei să organizezi o petrecere tematică acasă, alături de prieteni!

Marzipan Pumpkin

Punguțele cu 3 dovlecei din marțipan sunt perfecte pentru a fi oferite colindătorilor, în noaptea de 31 octombrie!

Mix Halloween

Mix Halloween te introduce în spiritul Halloween-ului prin ambalajul tematic cu fantomă!

Lollipop Halloween

Lollipop-ul Halloween este perfect dacă se organizează o petrecere tematică la școală și vrei să oferi colegilor celui mic un cadou delicios, de Halloween!

Despre Halloween

Halloween-ul se sărbătorește pe data de 31 octombrie și este o sărbătoare de origine celtică, însă a devenit mai cunoscută de când a fost preluată de către popoarele occidentale. Denumirea provine din limba engleză, de la expresia „All Hallows’ Even” sau „Ziua Tuturor Sfinților”, care era o sărbătoare creștină, sărbătorită pe 1 noiembrie. Astfel, Halloween-ul a fost asociat cu această sărbătoare.

De-a lungul timpului, Halloween-ul a fost influențat de diverse culturi. Celticii aveau festivalul ”Samhain”, iar creștinii aveau Sărbătoarea Tuturor Sfinților. În zilele noastre, printre cele mai cunoscute țări care sărbătoresc Halloween-ul sunt Statele Unite ale Americii și Canada.

Printre activitățile care se desfășoară de Halloween regăsim deghizarea copiilor și adolescenților cu diverse costume înfricoșătoare, sculptarea dovlecilor, decorarea caselor, colindatul și farsele.

În seara de Halloween, pe 31 octombrie, oamenii își decorează casele și grădinile într-un mod cât mai înfricoșător, cu dovleci sculptați, cu obiecte de groază și personaje animatronice care se mișcă singure și fac zgomote care să sperie copiii care vin la colindat. Sculptarea dovlecilor este o activitate specifică de Halloween, iar înainte de dovleci se sculptau napi, în care se plasau lumânări, pentru a speria și a îndepărta spiritele rele.

Copiii se deghizează în diverse personaje mai mult sau mai puțin înfricoșătoare precum schelete, vampiri, vârcolaci, fantome, personaje din filme de groază, dar și zâne sau personaje din desene animate. După ce se costumează, își iau găletușa sau punguța de Halloween, și pleacă la colindat. Copiii merg din casă în casă, în cartier, bat la ușă și întreabă oamenii „Trick or Treat”, adică „Ne dați or nu ne dați?”. Oamenii le dau copiilor dulciuri, bomboane, jeleuri, caramele, mere caralmelizate, produse cu dovleac (prăjituri), porumb sau alte dulciuri tradiționale.

Dacă oamenii nu răspund sau nu vor să le ofere copiilor dulciuri, legenda spune că persoanei colindate trebuie să i se facă o farsă. Printre cele mai cunoscute farse se enumeră infășurarea de hârtie igienică în jurul casei, a copacilor sau vandalizarea grădinilor.

Astfel, tradiția s-a păstrat, iar Halloween-ul începe să ia amploare și să se extindă chiar și la noi în țară.

Descoperă colecția de Halloween online sau în ciocolateriile noastre din București: Leonidas Dorobanți 152, Piața Constituției 2 sau Berthelot 1-3!

Happy Halloween! :)

0
    0
    Coșul tău
    Coșul este gol