Leonidas - Ciocolată Belgiană / Stiri Leonidas CiocolataBelgiana.ro / Cum recunoști o băutură autentică din ciocolată

Cum recunoști o băutură autentică din ciocolată

Suntem asaltați de atâtea produse care se auto-definesc ca fiind cele „originale” încât uneori uităm ce înseamnă de fapt autentic. Să fie cât mai aproape de rețeta originală, dar oare câți mai știu cum s-a obținut la început acel produs? Iar dacă acesta a fost perfecționat pe parcurs, se încalcă oare vreo lege (ne)scrisă a “gourmet”-ului?

Ne-au atras atenția în sezonul rece băuturile calde din ciocolată. Dar dacă deguști mai mult de 2 tipuri de băuturi, diferențele sunt enorme și parcă numele “din ciocolată” devine unul pur generic, neconform cu realitatea.

Care sunt secretele (cele care se pot spune) ale unei băuturi din ciocolată?

Băutură din ciocolată nu înseamnă neapărat “caldă”, iar aceasta trebuie să conțină cafea de cea mai ridicată calitate (în cazul produselor cu cafea). Începând cu această primăvară poți încerca toate aceste produse inclusiv în București. Unde? În noul local concept Leonidas Chocolates Café, din bld. Unirii. Nr. 2.

Un mic dar extrem de relevant ghid al iubitorilor de ciocolată de calitate.

Cum recunoaștem o băutură din ciocolată autentică?

1. Estetică

Orice recipient de servire băutură din ciocolată (poate fi un pahar special, nu doar o cană sau ceașcă), trebuie să fie impecabil aranjat. O băutură autentică din ciocolată este însoțită de elemente de decor care completează ingredientele de bază și pun în valoare ciocolata. Poate fi vorba de fructe de pădure, bucățele de masă de cacao sau ciocolată neagră / albă, frunze de mentă sau alte condimente care se potrivesc cu produsul respectiv. O astfel de băutură se degustă mai întâi cu ochii!

2. Calitate

Poate se înțelege de la sine, dar este bine să definim ce înseamnă băutură de calitate din ciocolată: ingrediente de calitate, proaspete, garantate de producători cu experiență. Inclusiv cafea de specialitate. Fără adaosuri inutile, gusturi dominante care nu fac parte din “peisaj”.

3. Servire

Reciepientul de servire este special adaptat fiecărui produs în parte, în funcție de textură, structură, ingrediente și procesul de obținere. Exact ca la degustarea unui vin, ingredientele de calitate sunt puse în valoare de modul de servire.

4. 100% unt de cacao

Ciocolată înseamnă 100% unt de cacao, fără alte uleiuri sau înlocuitori vegetali. Băutura trebuie obținută din produse autentice de ciocolată, care să nu fie instante / deshidratate.

5. Homemade

La acest capitol Leonidas excelează: rețele sunt originale, HOMEMADE, desăvârșite de maeștri Leonidas, din produse de ciocolată (praline, tablete) și cafea de specialitate.

6. Aromă

Nu trebuie să fii un cunoscător avansat pentru a recunoaște un produs perfect. Trebuie doar să încerci cât mai multe produse. Simțurile se antrenează. Aromă de cacao proaspătă, fără alte adaosuri (fără lapte praf, uleiuri vegetale), textură fină, gust memorabil: acestea sunt caracteristicile pe care le căutați.

7. Temperatură

Poate suna surprinzător pentru unii, dar băuturile din ciocolată nu sunt neapărat calde. Unele rețete sunt calde, iar altele sunt special realizate pentru sezonul estival. Important este ca cel care servește să respecte rețetele și temperaturile de servire.

Așadar, poți degusta băuturi autentice de ciocolată și cafea de specialitate, la Leonidas Chocolates Café, bld. Unirii nr. 2.

0
    0
    Coșul tău
    Coșul este gol