Leonidas - Ciocolată Belgiană / Recomandări Leonidas / Poesie, Mystere și Tutti Frutti

Poesie, Mystere și Tutti Frutti

Irresistible, Louise, Giamanda sau Alexandre le Grand sunt doar câteva exemple de nume de praline din gama Leonidas. Lângă acestea stau alte peste 130 de sortimente de praline – fiecare cu propria denumire și – bineînțeles – personalitate.

Crearea pralinelor este o chestiune de geniu, artă și noroc. Dar de unde au apărut toate aceste gusturi, arome, forme și, mai presus de toate, aceste denumiri? E de la sine înțeles că fiecare nume de pralină reflectă specificul său, fie că este vorba de ingrediente, formă sau istoria produsului.

Creațiile Mariei

Maria Kestekides, strănepoata lui Leonidas Kestekides, este în prezent, alături de alți doi strănepoți ai lui Leonidas, administrator activ în cadrul companiei. În timpul “perioadei de aur” a pralinelor, Madame Maria a fost extrem de creativă: imaginația sa nu a avut limite în ceea ce privește designul pralinelor dar și a rețetelor, împreună cu ciocolatierii companiei.

Chiar și în ziua de azi, 17 dintre creațiile ei sunt încă prezente în vitrinele Leonidas și fiecarea dintre ele are câte o poveste de spus. “Mystere” sugerează apropierea dintre o mamă și fiica ei. “Eve” reprezintă o femeie stilizată. „Poesie” este un chip privit din profil.

Iar “Palet d’Or” este rezultatul intuiției lui Monsieur Dimitros (fratele Mariei): pentru a ține pasul cu moda acelor timpuri, a inventat o pralină cu 72% cacao provenită din Sao Tome, cunoscută și ca insula ciocolatei.

giador3

Povestea I Love You

Una dintre primele creații ale ciocolatierului Claude Seneque a fost pralina “I love you”, undeva la începutul anilor ’80, atunci când piața era din ce în ce mai deschisă către gusturi și arome noi, îndrăznețe. În acele timpuri, compania Leonidas nu avea un departament de marketing care să cerceteze constant piața și să estimeze potențialul unor noi produse și tendințe. Dar asta nu înseamnă că nu puteau să încerce să inoveze.

Claude Seneque avea sentimentul că piața era cumva saturată de praline clasice și produse pe bază de zahăr. Așa că a venit cu propunerea unei combinații deosebite: o pralină umplută cu cremă de casă, smântână și aromă de lămâie. Numele a fost dat tot de Madame Maria, iar acesta trebuia să sugereze o combinație deosebită, contrastantă și “condimentată”, dar cu valori interdependente. Aceasta este povestea pralinei “I love you” care și în ziua de azi, la 30 de ani de la invenția ei, rămâne la fel de atrăgătoare pentru iubitorii de ciocolată de calitate.

Fiecare pralină are propria istorie. Cu siguranță eu nu le știu pe toate, dar mă poți pune la încercare oricând din data de 1 Septembrie la ciocolateria Leonidas Beller, din strada Puțul lui Zamfir.

0
    0
    Coșul tău
    Coșul este gol